Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2023 10:26 - Когато се раждаш получаваш билет за най-откаченото шоу във Вселената...
Автор: dokito Категория: Лични дневници   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

...а когато се раждаш в България, автоматично получаваш билет от него за първия ред...

Практически не е ясно, щом има и Рай и Ад и респективно на това души, които ги обитават за къв чеп на Господ му е трябвало да направи Земята, която е пълна с парадокси, които ескалират в наши дни?

·       Парадокса на нов-говор или как да се обърнат понятията успешно: терминът „нов-говор“ е въведен от Оруел, с което той обозначява епитетизацията на реални неща в аспекта на тяхната противоположност...“Скъпи вземи кредит да оправиш банята ни, за да не ходя да се къпя при комшията...“е само един мъничък пример и за това!

·       Парадоксът на ценностите: ние вярваме наивно, че някои неща са аксиоми в животът ни, например, че прокуратурата ни защитава от бандидите, а какво виждаме: един прокурор казва директно, че друг прокурор има силата и способността да го убие...Това уважаеми, е равно на 1000% срив на държавността у нас!

·       Парадоксът на Посейдон: Посейдон не можел да управлява царството си, защото имал по-важна/себична работа постоянно тоест станал е заложник на его-то си на страстите си, пренебрегвайки задълженията си...Пример: ако ГЕРБ бяха не политическа секта основава на преклонението пред авторитарността и кинтите ние щяхме да сме за положителен пример в цял свят...

·       Парадоксът на стадото: колкото повече  хора защитават едно и също мнение толкова по-вероятно е това мнение да е грешно постулирано или с други думи казано „тълпата не греши“.

·       Парадоксът на невежеството: той е формулиран от Платон, който посочва че този свят е просто отражение на друг по-хубав свят и ако виждаме тук куче, това е просто сянката/отражението на истинското куче и така за всички други неща, но ако досега си гледал само сенките на нещата, никога няма да можеш да видиш истинският свят, защото няма да повярваш че е реален тоест ставаш заложник на житейският си опит...

Но сел’a ви или както се казва „животът е времето между две дупки: тази, от която излизаме и тази в която влизаме...“



Тагове:   живот,   раждане,   парадокси,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dokito
Категория: Политика
Прочетен: 311471
Постинги: 293
Коментари: 415
Гласове: 119
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930