Постинг
04.04.2023 14:29 -
Пълнена кожа от пиле...
Пълнена кожа от пиле...
Това е една невероятна китайска вкусотия, която се приготвя бавно и с много майсторлък.
Майсторлъка се проявява предимно в процесът на сваляне на кожата от суровото пиле, което се извършва с пръсти и започва от шията - когато се стигне до крилата, те се отрязват с ножица за пиле - след това останалата кожа се смъква надолу като дамски чорапогащник лесно.
Пилето, което е без кожа се сварява, желателно е в бульон, и обезкостява.
Така получената местна маса се смесва със 150 грама шунка, 75 грама обелени орехи, 25 грама печени бадеми, малко дафинов лист, черен пипер, сол и подправки по избор и на вкус.
Смила се в миксер на едри парченца сравнително - доколкото е възможно все пак.
С така получената обща смес се пълни суровата кожа от пилето, като долу на края на бутчетата, отзад на трътката и на отвора на шията се слага по една чиста :)) клечка за зъби, за да ги затвори и не се излее пълнежа.
Самата кожа преди печенето й, се намазва със зехтин, червен пипер - както при печене на пиле и се поставя в студената фуна, като се пече на 150 градуса около 4 часа някъде.
Готовият продукт се реже като руло Стефани на големи парчета и се консумира със силно охладено сухо бяло вино.
Да ви е сладко!
Това е една невероятна китайска вкусотия, която се приготвя бавно и с много майсторлък.
Майсторлъка се проявява предимно в процесът на сваляне на кожата от суровото пиле, което се извършва с пръсти и започва от шията - когато се стигне до крилата, те се отрязват с ножица за пиле - след това останалата кожа се смъква надолу като дамски чорапогащник лесно.
Пилето, което е без кожа се сварява, желателно е в бульон, и обезкостява.
Така получената местна маса се смесва със 150 грама шунка, 75 грама обелени орехи, 25 грама печени бадеми, малко дафинов лист, черен пипер, сол и подправки по избор и на вкус.
Смила се в миксер на едри парченца сравнително - доколкото е възможно все пак.
С така получената обща смес се пълни суровата кожа от пилето, като долу на края на бутчетата, отзад на трътката и на отвора на шията се слага по една чиста :)) клечка за зъби, за да ги затвори и не се излее пълнежа.
Самата кожа преди печенето й, се намазва със зехтин, червен пипер - както при печене на пиле и се поставя в студената фуна, като се пече на 150 градуса около 4 часа някъде.
Готовият продукт се реже като руло Стефани на големи парчета и се консумира със силно охладено сухо бяло вино.
Да ви е сладко!