Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2023 14:55 - Нелепата същност на войната в съвременният ни свят...
Автор: dokito Категория: Политика   
Прочетен: 1924 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Допреди ковид-19 пандемията беше време когато светът бе на път да се превърне в едно единно малко село: възход на социалните мрежи, единен отговор на предизвикателствата в ежедневието, всеки спокойно можеше да си общува със всеки и това налично сега социално и идеологическо разделение го нямаше.

Е естествено без хър и мър няма как да се развиват нещата никъде, но тази идиотска ситуация в която сме в момента беше само в папките на някои служби като теоретичен вариант...!?!

Още някъде на 27 февруари м.г.във ФБ постнах анализ за патовото разпределение на силите на двете воюващи държави и че тази война без употреба на малко на брой ядрено оръжие не може да бъде спечелена, и естестевно обрах социалните упреци и насмешки на стотици хора и от листата на супераканта ми тогава, едва 30-тина дни по-късно в края на март м.г.от ЦРУ излезнаха с опасенията си, че Русия може да употреби ядрени бомби и сценарият, който описах се дистрибутира масово поради неговата реалност и правдивост на оценката.

Сега се намираме може би на финалната права на военните действия, защото никой няма да рискува тотална ядрена война заради мини-нуклеарен руски сценарий ако се реализира естествено, нещо което не ми се иска по никакъв начин да стане, но все още е невероятно реален комарен сценарий...

Пригожин дава заден, Зеленски като комедиант продължава да агитира в името на смъртта, днес се сбиха руски и украински икономисти на форума на Черноморски държави, а утре Кобилкина може би като българската Чичолина ще обещае френска ласка, лично, на всеки пацифист...

Дали имаше цирей, който трябваше да се пукне чрез военни действия?

Дали на някой не му издържаха нервите и от харизматичен световен лидер се свлече до амплоа-то на Хитлер?

И още и още...

Никога няма да получим отговор и на тези въпроси, поне в идващите години, но войната по един или друг начин ще свърши, и основният въпрос е: НАПРАВИХА ЛИ СИ ПОУКИТЕ ХОРАТА?




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dokito
Категория: Политика
Прочетен: 315407
Постинги: 296
Коментари: 420
Гласове: 120
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930