Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2023 12:51 - От светлий Комунизъм, през Демокрация...до Теокрация...
Автор: dokito Категория: Политика   
Прочетен: 368 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Неслучайно започнах постинга си с лафовета на Маркс, които виждате, че са актуални и днес близо 150 години по късно, но като съвременен маркискто – ленинец 😊 не мога да пропусна да се опитам да анализирам и съвременната „демократична еволюция“ – вие сами виждате, че обвързани сме и с финансови окови на банковите кредити, а малкото свободно време с което разполагаме стриктно се наблюдава по всеки един възможен начин и дори за зачатъци на демокрация въобще и дума вече не може да става !!!

За това, че е настъпило теократично управление/еволюция в една държава съдиме по 2 индиректни признака:

1.       Дълго управляващият лидер, който е дошъл на власт в името на други ценности например комунистически, изведнъж става стриктно религиозен – поне като показност...

2.       Доминиращата църква започва да проповядва, че настоящето политическо управление е проекция на Небесно покровителство тоест.управляващите са наместници на Господ в дадената държава и от това следва, че всеки упрек към тях е сквернене на Господ...

Смело можем да направим извода, че теокрацията слага край на демокрацията, защото проекцията на това „обожествяване“ и афиширането на управляващите И РЕСПЕКТИВНО НА ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ като хора на Господ създава предпоставките за натрупване на абсолютна власт в ръцете на една прослойка, а оттук до появата на кастите /е, в един съвременен им вид, не като навремето в Индия/ просто има една единствена малка крачка...

Нещата обаче са доста по прости и са кристално ясно дефинирани още от нашите богомили: ние пребиваваме постоянно в Господ, и Господ е във всеки един от нас априоре!

Разрушаването на тази връзка от гордост, чревоугодничество, прекомерни амбиции, жажда за власт и плътски удоволствия, както и от ламтежа за кинти е невероятна личностова трагедия, която в повечето случаи се усеща от даденият човек и той често подсъзнателно търси начини за възстановяването й, обаче забележете ВЪВ ВИДА, КОЙТО Е УГОДЕН НА НЕГО, а не както е зададено априоре...!

И започва едно НЕИСТОВО заобграждане с икони, ходене по манастири и други свети места, комуникации с врачки/шамани/магове/астролози/и други свещенници само и само с цел и възстановяване на вътрешната хормония и убеденост в собствената правота...

Вие виждате, че и у нас, най-големите бандити ходят с огромни кръстове под тениските си и/или се заобграждат с много икони. Примери: от братя Галеви до крадливата кметица на София г-жа Фъндъкова, както и нейният Ментор от Банкя...!!!

Смешното в случаят, е че в такъв жалък опит за привличане на благословията Господня, се пропуска дребният факт, че Господ чете ПОСТОЯННО като отворна книга умовете и сърцата на хората и затова простооооо няма как някои работи да станат реалност, никога и то...!!!

Генерирането на теократични социуми погледнато в переспектива обаче е слабо положително явление, защото това е предпоставка за поява на единна религия, което е билийв на много просветени умове от векове назад...останалото е военни конфликти на макс...!









Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dokito
Категория: Политика
Прочетен: 315648
Постинги: 298
Коментари: 421
Гласове: 120
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930